Uncategorized

Meer informatie over een goedkope inboedelverzekering


“Inboedel” is verzekeringsjargon. Onder inboedel worden alle spullen die zich in je huis, schuur of garage bevinden verstaan. Meubels, gordijnen, kleding, boeken, geluidsapparaten, de tv, lampen, wasmachine, keukeninventaris enz. vormen de inboedel. Deze kun je verzekeren tegen schade door heel verschillende oorzaken op een inboedelverzekering.

Een goede inboedelverzekering heeft de “van buiten komende onheilendekking”. Dat is de meest ruime dekking die er is. Naast de gebruikelijke dekking tegen schade als gevolg van bijvoorbeeld brand, blikseminslag, storm, diefstal, ontploffing e.d. zijn ook de meeste andere, niet specifiek genoemde schadeoorzaken aan de inboedel gedekt. Dit in tegenstelling tot de “extra uitgebreide” voorwaarden. Hierbij is het zo dat als er schade aan de inboedel ontstaat door een specifiek genoemde oorzaak er dekking is, maar als er schade is door een niet specifiek genoemde oorzaak dus niet. En dat leidt vaak tot teleurstellingen.

Maatschappijen werken met een verzekerd bedrag van de inboedel. Dit bedrag moet gelijk zijn aan de nieuwwaarde van de hele inboedel. Het is belangrijk voor de verzekering dat dit goed gebeurt. Een te hoog verzekerd bedrag is jammer van de premie die je onnodig teveel betaalt. Als het verzekerde bedrag van de inboedel te laag is, keert de verzekering bij een schade niet het hele schadebedrag uit. Dit heet onderverzekering.

Om onderverzekering te voorkomen, is het verstandig gebruik de maken van de Inboedelwaarde-meter. Dit is een eenvoudig hulpmiddel van het Verbond van Verzekeraars om de waarde van de inboedel voor de verzekering te berekenen. Het is een soort puntensysteem dat uitgaat van een aantal gegevens en dan het te verzekeren bedrag berekend. De uitkomst komt doorgaans goed overeen met de werkelijke nieuwwaarde van de inboedel. Vrijwel alle maatschappijen geven bij gebruikmaking van in Inboedelwaardemeter 5 jaar garantie tegen onderverzekering, ongeacht de werkelijke nieuwwaarde van de inboedel.

Sommige zaken zijn extra gevoelig voor schade als gevolg van diefstal. Denk daarbij aan de laptop, dvd-speler (en dvd’s en cd’s) flatscreen tv, X-box met spellen, sieraden e.d. Andere zaken hebben dat minder. Immers, een inbreker gaat er echt niet met je wasmachine vandoor. In het algemeen, maar in het bijzonder in de grote steden hebben maatschappijen dekkings-beperkingen voor deze zaken. De “standaard-dekking” dekt dan bijvoorbeeld maximaal € 2.500,- voor tv’s, geluids- en computerapparatuur inclusief DvD’s en CD’s. Heb je meer van dit soort zaken en het wordt gestolen, dan heb je pech. Bijverzekeren kan meestal wel, maar tegen een forse premietoeslag. Sommige maatschappijen kennen een veel hogere dekking tot wel € 12.000,-.

Het is overigens altijd verstandig foto’s van je inboedel te maken. Dat maakt de afwikkeling van een schade een stuk makkelijker.

Waarom uw inboedelverzekering afsluiten bij het Verzekeringscenter?

  • Het Verzekeringscenter is onafhankelijk, wij selecteren altijd de beste dekking voor de laagste premie uit het aanbod van alle maatschappijen.
  • Gratis opzegservice. Wij maken het overstappen met je inboedelverzekering naar een andere maatschappij erg eenvoudig


Let altijd goed op de polisvoorwaarden voor de exacte dekking van uw verzekering!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *