Uncategorized

Leasen

Bij leasen wordt van te voren een aflossingstermijn en een vaste vergoeding vastgesteld. Het leasen van een product heeft twee varianten: financiële leasing en operationele leasing. financiële leasing lijkt op huurkoop en operationele leasing lijkt meer op huren.

Lease Auto

Lease is vaak een goede optie voor als je een auto wilt kopen: auto leasen. De Auto Lening wordt afgesloten als je niet direct over voldoende krediet beschikt om de aankoop in één keer te doen. Lease auto’s zijn overal te verkrijgen en een goede optie om over een auto te beschikken en deze rustig in termijnen af te betalen.

Wil je geld leasen, vraag dan eerst een vrijblijvende offerte aan. Het liefst ook bij verschillende kredietverstrekkers, zodat je de offertes met elkaar kunt vergelijken. Vraag hier direct een gratis lening offerte aan: Lening Aanvragen

Lening vergelijken


Alvorens u wilt gaan leasen is het aan te raden verschillende kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken. Er zijn veel banken die lease aanbieden. De rentes kunnen per lening erg van elkaar verschillen, zo ook de voorwaarden per bank. Het vergelijken van de verschillende lease opties en rentes doe je hier: Vergelijk leningen

Lease een occasion met een goed financieel plan, zodat je aan het eind van de betalingstermijn de lease auto kan kopen. Lease auto’s worden vaak gebruikt voor de financiële leasing.

Financiële leasing

Financiële leasing lijkt erg op huurkoop. De persoon die de lening afsluit wordt pas volledig eigenaar op het moment dat het volledig geleende bedrag is afgelost en gebruik maakt van de koopoptie. De koopoptie betekent dat de kredietverstrekker het product te koop aanbiedt tegen een symbolisch bedrag.

De persoon die de lening afsluit moet het afgesproken bedrag geheel terugbetalen binnen de afgesproken termijn. Anders kan de kredietverstrekker de overeenkomst intrekken. Dit betekent dat de kredietlener niet in het bezit zal komen van het product en het afgesproken bedrag alsnog terug moet betalen.

Operationele leasing

Operationele leasing lijkt meer op huren. Bij deze vorm van leasen blijft de leasegever zowel juridisch als economisch eigenaar van het geleasde product. Het is mogelijk om tijdens de leasing de overeenkomst op te zeggen. Je gebruikt de operationele leasing ook vaak voor de korte termijn, dit in tegenstelling tot de financiële leasing.

Bij operationele leasing wordt een vast rentebedrag per maand betaald. Bij de operationele leasing beschik je dus over het product zonder dat deze werkelijk van jou is.

Waar zit het verschil?

Het grote verschil tussen financiële leasing en operationele leasing is de aankoopoptie. Bij de financiële leasing is het mogelijk om het uiteindelijk geleasde product op te kopen. Bij de operationele leasing lever je het uiteindelijk geleasde product weer in.

Voordelen van leasen

Het grote voordeel van leasen is dat het product direct tot je beschikking staat. Ongeacht of je het uiteindelijke product zal gaan kopen via de aankoopoptie (financiële leasing) of het product weer inlevert (operationele leasing).

Nadelen van leasen

Totdat de uiteindelijke aankoopoptie is betaald (in het geval van financiële leasing) blijft de leasegever juridisch eigenaar van het product en de leasenemer economisch eigenaar. Bij operationele leasing wordt men (bijna) nooit eigenaar van het product.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *